Р І Ш Е Н Н Я №__5__ 17 листопада 2015 року / Про порядок обрання голови і заступника голови Сокальської районної ради Львівської області

СОКАЛЬСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

  І  сесія _VІІ_ скликання

Р І Ш Е Н Н Я №__5__

17 листопада 2015 року                                                             м.Сокаль                                                           

Про порядок обрання голови

і заступника голови Сокальської

районної ради Львівської області

 

Для проведення виборів голови та заступника голови Сокальської районної ради Львівської області, керуючись ст..46 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Сокальська районна рада Львіської області,-

 

ВИРІШИЛА:

Затвердити такий порядок обрання голови та заступника голови Сокальської районної ради Львівської області:

  1. Обрання голови та заступника голови Сокальської районної ради Львівської області проводиться шляхом таємного голосування.
  2. Кожен депутат голосує особисто. Голосування за іншого депутата чи передача депутатом права голосу будь-якій іншій особі забороняється.
  3. Для таємного голосування тимчасова лічильна комісія при допомозі секретаріату ради виготовляє бюлетені в кількості, що відповідає кількості депутатів районної ради.
  4. В бюлетені вказується мета виборів. Бюлетень для таємного голосування друкується на папері формату А5. Перед прізвищем кожного кандидата на посаду голови або заступника голови районної ради розміщується порожній квадрат.

Текст бюлетеня затверджується тимчасовою лічильною комісією.

  1. Бюлетені підписуються всіма членами тимчасової лічильної комісії і скріплюються печаткою Сокальської районної ради Львівської області.
  2. У виборчому бюлетені для голосування депутат робить позначку “плюс” (+) або іншу, що засвідчує його волевиявлення виборця, у квадраті перед прізвищем кандидата на посаду голови чи заступника голови районної ради.
  3. Недійсними вважаються виборчі бюлетені:

1) на яких відсутня печатка Сокальської районної ради Львівської області;

2) на яких зроблено більш як одну позначку;

3) на яких не поставлено жодної позначки;

4) в яких немає підписів усіх, без виключення, членів тимчасової лічильної комісії ;

5) з яких неможливо з інших причин установити зміст волевиявлення депутата;

У разі виникнення сумнівів щодо дійсності виборчого бюлетеня питання вирішується тимчасової лічильною  комісією шляхом голосування. При цьому кожен член тимчасової лічильної  комісії має право особисто оглянути виборчий бюлетень. На час огляду виборчого бюлетеня підрахунок інших бюлетенів припиняється. Відповідне рішення та результати голосування фіксуються у протоколі засідання комісії.

  1. Перед початком голосування голова тимчасової лічильної комісії ознайомлює присутніх із вмістом скриньки для голосування і на своєму робочому столі закриває її та опечатує печаткою Сокальської районної ради Львівської області, а також повідомляє про місце і порядок таємного голосування.
  2. Кожному депутату тимчасова лічильна комісія видає один бюлетень для таємного голосування після пред’явлення ним тимчасового депутатського посвідчення і особистого підпису у відомості виданих бюлетенів з даного виду голосування.
  3. Після закінчення голосування голова тимчасової лічильної комісії відкриває скриньку для бюлетенів і комісія проводить підрахунок голосів за робочим столом у залі засідань.
  4. Тимчасова лічильна комісія складає окремий протокол про результати голосування передає один примірник протоколу в президію.
  5. Обраним вважається кандидат, який набрав більше половини голосів від  загального складу ради.
  6. Кандидат на посаду голови районної ради або заступника голови районної ради може у будь який момент до початку безпосереднього голосування (видачі бюлетенів депутатам тимчасовою лічильною комісією) може зняти свою кандидатуру
  7. Якщо голосування проводилось по одному або двох кандидатах і жоден з кандидатів не отримав при голосуванні більше половини голосів депутатів від загального  складу ради, проводиться нове висунення кандидатур.

Кандидати мають право на повторне висунення

  1. Якщо в голосуванні брало участь більше двох кандидатур і жоден з кандидатів не отримав при першому голосуванні необхідної кількості голосів або набрання однакової кількості голосів двома і більше кандидатами, проводиться повторне голосування щодо двох і більше кандидатур, які отримали найбільшу кількість голосів при першому голосуванні. Якщо перед повторним голосуванням один з двох кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів, знімає свою кандидатуру, то проводиться голосування щодо однієї кандидатури, що залишилися.
  2. У разі виявлення порушень порядку проведення виборів тимчасова лічильна комісія інформує сесію, яка приймає рішення щодо визнання виборів такими, що не відбулися.
  3. Після складення протоколу і затвердження сесією результатів таємного голосування лічильна комісія запаковує бюлетені у конверт. Бюлетені є невідємною частиною протоколу тимчасової лічильної комісії про встановлення результатів таємного голосування.
  4. Новообраний голова та заступник голови Сокальської районної ради Львівської області складають Присягу на Біблії та Конституції України. Зміст Присяги передбачається ст.11 Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування».

 

 

Головуючий,

депутат районної ради                                                        Олег Кожушко