Р І Ш Е Н Н Я №244 14 лютого 2017 року Про звернення до Червоноградської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації, Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА, Державної екологічної інспекції у Львівській області щодо незадовільного стану навколишнього природнього середовища (грунтових вод, грунтів, води в криницях) у с.Добрячин Сокальського району

СОКАЛЬСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ХVI  сесія _VІІ__скликання

Р І Ш Е Н Н Я 244

14  лютого 2017 року                                                                         м.Сокаль

 

Про звернення до Червоноградської

міської ради,  Львівської обласної державної

адміністрації, Департаменту екології та

природних ресурсів Львівської ОДА,

Державної екологічної інспекції у 

Львівській області щодо незадовільного

стану навколишнього природнього середовища

(грунтових вод, грунтів, води в криницях)

у с.Добрячин Сокальського району

 

Розглянувши звернення голови постійної комісії з питань                                                                 агропромислового комплексу, земельних відносин, екології, раціонального природокористування та розвитку сільських територій Сенюка А.І., відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сокальська районна  рада Львівської області,-

 

ВИРІШИЛА:

  1. Прийняти звернення до Червоноградської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації,  Департаменту екології та   природних ресурсів Львівської ОДА, Державної екологічної інспекції у  Львівській області щодо незадовільного стану навколишнього природнього середовища (грунтових вод, грунтів, води в криницях) у с.Добрячин  Сокальського району (звернення додається).
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на голову районної ради.

 

Голова районної  ради                                                       Микола Пасько


                                                      Червоноградська міська рада

 

                                                Львівська обласна державна адміністрація

 

                                                 Департамент екології та                

                                                  природних ресурсів Львівської ОДА

                                               

                                                 Державна екологічна інспекція у 

                                                  Львівській області

                                                 

ЗВЕРНЕННЯ

щодо незадовільного стану навколишнього природнього середовища(грунтових вод, грунтів, води в криницях) у с.Добрячин Сокальського району

 

23 грудня 2016 року в Сокальську районну раду Львівської області колективним листом звернулися жителі с. Добрячин Сокальського району щодо критичного стану навколишнього природнього середовища, зокрема щодо  незаконної діяльності КП «Червоноградводоканал» (оскільки, як зазначено у зверненні  жителів с.Добрячин  річку, яка протікає через село  затягло відходами від каналізаційних очисних споруд; водопровід який був зданий в експлуатацію з очисними спорудами через рік закрили, а жителі села  вже 45 років в криницях вживають з водою  каналізаційні відходи).

Станом на сьогодні очисні споруди не працюють, нечистоти забруднюють грунтові води, грунти в с. Добрячин. Також забруднена вода в криницях.

Дане питання розглянуто постійною депутатською  комісією з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології, раціонального природокористування та розвитку сільських територій на засіданні, яке відбулося  02.02.2017 та вирішено підготувати на сесію районної ради звернення від комісії з вказаного питання до Червоноградської міської ради, Львівської ОДА, Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА, в Державну екологічну інспекцію у Львівській області.

Враховуючи наведено вище, просимо Вас вжити заходів щодо стабілізації екологічної ситуації в с.Добрячин, перевірити діяльність  КП «Червоноградводоканал» (зокрема чи працюють очисні споруди,розміщені на території с. Добрячин відповідно до виданих технічних умов і чи виконують вини свої функції).

Також просимо вжити заходів щодо взяття проб атмосферного повітря, грунтів, води з метою встановлення перевищення гранично-допустимих норм забруднення території с. Добрячин; відновити роботу водопроводу в с Добрячин.

 

Прийнято на XVІ сесії

VІІ скликання Сокальської районної ради Львівської

області

14 лютого 2017 року