Р І Ш Е Н Н Я №249 28 березня 2017 року Про звернення щодо недопущення несанкціонованого приймання твердих побутових відходів на місцеві сміттєзвалища та завезення сміття на територію Сокальського району

СОКАЛЬСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

  XVІІ  сесія _VІІ_ скликання

Р І Ш Е Н Н Я №249

28 березня 2017 року                                                             м.Сокаль              
Про звернення  щодо недопущення

несанкціонованого приймання твердих

побутових відходів на місцеві сміттєзвалища

та завезення сміття на територію

Сокальського району  

 

Розглянувши лист голови постійної депутатської комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології, раціонального природокористування та розвитку сільських територій   Сенюка А.І.  №24-01 від 24.03.2017 року щодо недопущення несанкціонованого приймання твердих побутових відходів з м.Львів на місцеві сміттєзвалища у Сокальському районі та   завезення сміття на територію Сокальського району, керуючись  ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою недопущення  екологічної катастрофи та надзвичайної ситуації у Сокальському районі, Сокальська районна рада Львівської області,-

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Прийняти та направити звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради, Головного управління Національної поліції у Львівській області, Сокальської районної державної адміністрації щодо недопущення несанкціонованого приймання твердих побутових  відходів на місцеві сміттєзвалища  та  завезення сміття на територію Сокальського району (додається).
  2. Голові Сокальської районної ради Львівської області забезпечити оприлюднення даного рішення в часописі районної газети “Голос з-над Бугу” та через КП «Телерадіокомпанія «Сокаль».
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології, раціонального природокористування та розвитку сільських територій.

 

 

 

Голова  районної  ради                                                    Микола Пасько

 

 

 

                                         Міністерство екології та природних               

         ресурсів України

 

                                                      Львівська обласна державна адміністрація

 

                                                            Львівська обласна рада

                                                     

                                                            Львівська міська рада

 

                                                             Головне управління Національної поліції у

                                                             Львівській області

 

                                                           Сокальська районна державна адміністрація 

 

 

 

ЗВЕРНЕННЯ                            

щодо недопущення несанкціонованого приймання твердих побутових  відходів на місцеві сміттєзвалища  та завезення сміття на територію Сокальського району

 

Розглянувши лист голови постійної депутатської комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології, раціонального природокористування та розвитку сільських територій   Сенюка А.І. №24-01 від 24.03.2017 року щодо недопущення несанкціонованого приймання твердих побутових відходів з м.Львів на місцеві сміттєзвалища у Сокальському районі та  завезення сміття на територію Сокальського району, враховуючи те, що сміттєзвалища Сокальського району вже переповнені і не здатні в повній мірі забезпечити захоронення  побутових відходів, які продукуються на території району, Сокальська районна рада звертається щодо недопущення завезення будь-якого сміття та відходів на територію  Сокальського району без погоджень сесій рад органів місцевого самоврядування району (міських, селищної, сільських).Також  в районі найбільше  у Львівській області забруднені грунтові води та грунти внаслідок господарської діяльності гірничо-добувної промисловості, район посідає друге місце в області за забрудненістю атмосферного повітря, тому завезення додаткового сміття може призвести до екологічної катастрофи та надзвичайної ситуації в Сокальському районі  На даний час однією з великих проблем є несанкційоноване завезення та скидання сміття на територію Сокальського району. Ця проблема виникла після закриття Грибовицького сміттєзвалища у Жовківському районі, яке забезпечувало прийняття твердих побутових відходів з м. Львів та навколишніх районів.

Так, вранці 17 березня 2017 року мешканцями с. Рекленець Сокальського району було виявлено велику купу сміття на початку села в лісі, яка була завезена  та розвантажена однією великогабаритною машиною. В смітті були наявні чеки з різними адресами м. Львова.

18 березня 2017 року вночі невідомими особами, на те ж саме в с.Рекленець, завезено та розвантажено ще дві машини «львівського» сміття.

19 березня поточного року мешканці с. Рекленець спільно з працівниками поліції зупинили та не дали можливості розвантажити ще дві великогабаритні машини зі сміттям.

Окрім того,  попередньо невідомі особи завезли та розвантажили сміття на території Сокальської міської ради та в с. Бендюга Сокальського району.

Просимо Вас вжити заходів з метою недопущення в майбутньому несанкційонованого завезення сміття на територію Сокальського району, оскільки це негативно впливає на навколишнє природне середовище.   

Прийнято на  ХVII сесії

Сокальської районної ради

Львівської області

VII скликання

28 березня  2017 року