Липень 06 2017 0Комент.

Очільники Сокальсього району відвідали палаючий терикон

5 серпня 2016 року Сокальська районна рада підтримала звернення до Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки та оборони про оголошення зоною надзвичайної екологічної ситуації території сіл Городище, Волсвин,  Межиріччя, Сілець, Бендюга, смт. Гірник, міст Соснівка та Червоноград.

Сьогодні, 6 липня відбулася зустріч за участю очільників Сокальського району Миколи Паська – голови районної ради та Романа Токая – голови райдержадміністрації, депутата Верховної Ради України Олега Мусія та Межирічанського сільського голови Івана Сироїда. В ході зустрічі проінформовано про екологічний стан села Межиріччя, яке безпосередньо знаходиться поблизу палаючиого терикону. Після цього було здійснено виїзд на територію екологічного лиха – терикон, що горить.

Іван Сироїд зазначив, що за час гасіння терикону, реальні кроки вирішення проблеми  видно лише цього місяця, коли терикон не димить і люди мають чим дихати. Це підтвердив і представник фірми підрядника Кащій Ярослав, який запевнив, що до кінця місяця, липня, закінчать роботи по гасінню терикону. Він також зазначив, що перші два тижні праці на териконі, працівники витримували лише 4 години. Про причини горіння терикону нагадав Генеральний директор ДП “Львіввугілля” Андрій Дяченко, а саме, що кілька років тому була порушення технологія збагачення, що привело до загорання.

На завершення зустрічі, Микола Пасько підкреслив, що: “Робота по гасінню терикону налагоджена. Технологія витримується, а реальні кроки бачить кожен, від мешканця найближчого села, до депутата Верховної ради України”.