Вересень 05 2017 0Комент.

Відбулася зустріч із головами місцевих рад та засідання районної робочої групи з проведення аудиту земель сільськогосподарського призначення

5 вересня, у вівторок, у сесійній залі Сокальської районної ради відбулася зустріч із представниками місцевих рад та засідання районної робочої групи з проведення аудиту земель сільськогосподарського призначення.

Зустріч-засідання провели заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко, перший заступник голови Сокальської РДА Ірина Задолинна та начальник відділу АПК Сокальської РДА Олег Тарасюк.

Як зазначила Ірина Задолинна, зараз перед районом стоїть важливе земельне завдання, на яке відведено досить мало часу. “Реєстр земельних ділянок має бути прозорим, тому із заповненням таблиць, які були розіслані на електронні скриньки місцевих рад, потрібно встигнути до 15 вересня” – підкреслила вона.

Василь Бойко, заступник голови районної ради підкреслив, що: “Кожна земельна ділянка – це наповнення місцевого бюджету, це ремонт доріг, розвиток та життя територіальних громад”.

Начальник відділу АПК Сокальської РДА Олег Тарасюк детально пояснив представникам місцевих рад важливість та відповідальність щодо поданої інформації земельних питань в відповідних таблицях.

Сергій Бермес, начальник відділу Держгеокадастру у Сокальському районі, зауважив, що земельні аукціони для громади та району є важливим фінансовим аспектом.

Після проведення аудиту його результати внесуть до електронної системи даних у розрізі територій міських, селищної та сільських рад. Опісля буде створено картографічні матеріали із нанесеними та пронумерованими земельними ділянками, а також сформовано реєстр розпайованих земельних ділянок за власниками та землекористувачами.