Р І Ш Е Н Н Я №395 від 27 вересня 2017 року / Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, народного депутата України Мусія О.С., обласних рад щодо підтримки законопроектів №5561 та№5562

СОКАЛЬСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 ХХI сесія _VІІ__скликання

Р І Ш Е Н Н Я 395

27 вересня 2017 року                                                                         м.Сокаль

 

 Про звернення до Президента України,
Верховної Ради України, Кабінету
Міністрів України, народного депутата
України Мусія О.С., обласних рад
щодо підтримки законопроектів
№5561 та№5562

 

 Розглянувши звернення депутата Сокальської районної ради Львівської області Солодяка О.М. від 19 вересня 2017 року, відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сокальська районна рада Львівської області,-

 

В И Р І Ш И Л А:

  1. Звернутись до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, народного депутата України Мусія О.С., обласних рад щодо підтримки законопроектів №5561 та №5562 (звернення додається).
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну депутатську комісії з питань євроінтеграції, взаємодії з місцевими радами, децентралізації, регламенту, депутатської етики, законності та взаємодії з ЗМІ.

 

Голова районної ради                                                                                                         Микола Пасько

 

 

                                                                         Президенту України,

                                                                                                                                                                 Верховна Рада України

                                   Кабінет  Міністрів України 

                                     Народному депутату України  

                                                                         Мусію О.С.

                                        Обласним радам

 

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

щодо підтримки законопроектів №5561 та №5562

 

25 травня 2017 року Комітетом Верховної Ради України з питань податкової та митної політики вирішено підтримати проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо єдиного збору, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України (реєстр. №4932 від 08.07.2016 року), поданий народними депутатами України Бурбаком М.Ю., Корчиком В.А. та рекомендовано Верховній Раді України прийняти його за основу.

Зазначений законопроект передбачає подвійне підвищення розмірів чинних ставок єдиного збору. Водночас, суб’єкти внесення законопроекту   №4932 не подають належного фінансово-економічного обґрунтування (розрахунку).

Крім того, суперечливою пропозицією законопроекту є встановлення єдиного збору для легкових автомобілів залежно від терміну перебування їх в Україні.

Звертаємо Вашу увагу, що у разі прийняття законопроекту №4932, в редакції, погодженій Комітетом, проблема вирішена не буде, а лише погіршить ситуацію та призведе до зростання рівня соціальної напруги в нашій державі.

Зокрема, на території Львівської області та м.Львів неодноразово проводилися акції протестів поблизу Львівської митниці, міжнародних автомобільних пунктів пропусків, перекривався рух транспорту на автомагістралях, проводилися мітинги власників автомобілів з іноземною реєстрацією.

Дії окремих вищих державних органів країни та їх посадових осіб, у тому числі погодження Комітетом законопроекту №4932, збурюють населення та підштовхують його до нових акцій протесту.

Разом з тим, у Верховній Раді України зареєстровано законопроекти №5561 та № 5562 щодо внесення змін до Податкового кодексу України, Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів», які покликані вдосконалити чинне законодавство України, привести його у відповідність до європейського  законодавства з урахуванням соціально-економічних потреб суспільства, стану економіки та автомобільного ринку, а також матеріального становища громадян України.

При таких умовах, у громадян України з’явиться можливість придбати хоч і старий, але більш комфортабельний європейський автомобіль.

 

Зважаючи на викладене, ми, депутати Сокальської районної ради, просимо зняти соціальну напругу шляхом зняття з розгляду законопроекту № 4932 та невідкладного внесення змін до чинного законодавства України в частині прийняття законопроектів №5561 і №5562, що дозволить сформувати цивілізований ринок вживаних автомобілів в Україні, збільшити надходження до бюджету та вивести з тіні  автомобільну галузь.

 

Прийнято на  ХХІ сесії

VІІ скликання

Сокальської районної ради

Львівської області

27 вересня 2017 року