ПРОТОКОЛ № 9 засідання комісії з питань євроінтеграції, взаємодії з місцевими радами, децентралізації, регламенту, депутатської етики, законності та взаємодії з ЗМІ

СОКАЛЬСЬКА РАЙОННА РАДА

 ПРОТОКОЛ № 9

засідання комісії з питань євроінтеграції, взаємодії з місцевими радами, децентралізації, регламенту, депутатської етики, законності та взаємодії з ЗМІ

 від «08» листопада  2016р.

Присутні:

Голова постійної комісії:           Притулко В.Я   .

Секретар постійної комісії:       Гаврилів Я.С.

Члени постійної комісії             Ходор С.П.

Відсутні:  Стельмащук М.П., Красько Б.І .,

Запрошені:  Ребрина Л.Я.,  Саламанчук О. М.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 Про затвердження порядку денного XІІ сесії Сокальської районної ради Львівської області VІІ скликання

  1. Про виконання районного бюджету Сокальського району за 9 місяців 2016 року
  2. Про затвердження розпоряджень голови Сокальської райдержадміністрації
  3. Про внесення змін до показників районного бюджету Сокальського району на 2016 рік
  4. Про внесення змін в Програму розвитку місцевого самоврядування Сокальського району на 2016 рік
  5. Про внесення змін в Програму підтримки органів виконавчої влади Сокальського району на 2016 рік
  6. Про внесення змін в районну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Сокальському районі на 2016-2018 роки.
  7. Про внесення змін до Програми соціального захисту окремих категорій населення Сокальського району на 2016 рік
  8. Про внесення змін до Програми  розроблення    містобудівної   документації  у  Сокальському  районі  на  2016-2020 роки
  9. Про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Сокальського району на 2016-2020 роки
  10. Про реорганізацію шляхом перетворення Дитячо-юнацької спортивної школи «Буг» Сокальського району
  11. Про надання дозволу на оренду приміщень
  12. Про інформацію про стан законності у Сокальському районі та заходи до її зміцнення впродовж І півріччя 2016 року
  13. Про внесення змін в структуру виконавчого апарату районної ради
  14. Про планування діяльності Сокальської районної ради на 2017 рік
  15. Про затвердження  технічної документації з нормативної грошової  оцінки  земельної  ділянки  площею 18,9303 на території Телязької сільської ради (за межами населеного пункту) сільськогосподарського призначення для продажу права оренди на земельних торгах для ведення товарного сільськогосподарського виробництва
  16. Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення ТзОВ «Молочні ріки»
  17. Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) межі села Сілець
  18. Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення
  19. Про затвердження нормативної грошової оцінки земельних  ділянок  несільськогосподарського призначення ТзОВ «Сокальський вітропарк»
  20. Про затвердження Програми забезпечення збереження архітектурної пам’ятки місцевого значення та безпеки працівників, охорони приміщення та якісного, своєчасного і безперебійного обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів Сокальського району на 2016 рік
  21. 22. Про погодження створення Двірцівської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини
  22. Про затвердження нової редакції Статуту Комунального закладу Сокальської районної ради Львівської області «Сокальська центральна районна лікарня»
  23. Ознайомлення з листами та зверненнями

 

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження порядку денного XІІ сесії Сокальської районної ради Львівської області VІІ скликання

ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я., Ребрина Л.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути запропонований порядок денний XІІ сесії Сокальської районної ради Львівської області VІІ скликання, виключивши з розгляду питання „Про затвердження Програми забезпечення збереження архітектурної пам’ятки місцевого значення та безпеки працівників, охорони приміщення та якісного, своєчасного і безперебійного обслуговування розпорядників та одержувачів  бюджетних коштів Сокальського району на 2016 рік” та включивши в порядок денний питання „Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо розміщення технологічних та інфраструктурних комплексів проекту „Високотехнологічний комплекс виробництва моторного палива з вугілля”” і „Про припинення повноважень депутата Сокальської районної ради Славича О. В. ” відповідно поданої особисто заяви. Не включати в порядок денний сесії розгляд питання „Про підтримку проекту Постанови Верховної Ради України про вшанування пам’яті жертв геноциду, вчиненого Польською державою щодо українців у 1919 – 1951 роках”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про  виконання районного бюджету Сокальського району за 9 місяців 2016   року

ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ: Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про виконання районного бюджету Сокальського району за 9 місяців 2016 року”

Голосували:  За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження розпоряджень голови Сокальської райдержадміністрації    ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ: Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення «Про затвердження розпоряджень голови Сокальської райдержадміністрації».

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до показників районного бюджету Сокальського району на 2016 рік

      ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.,

ВИРІШИЛИ: Перенести розгляд даного питання після розгляду програм 10 пунктом порядку денного сесії районної ради та рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про внесення змін до показників районного бюджету Сокальського району на 2016 рік”

 

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін в Програму розвитку місцевого самоврядування Сокальського району на 2016 рік

      ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я., Ребрина Л. Я., Гаврилів Я. С.

      ВИРІШИЛИ:

  • змінити назву питання на „Про внесення змін в загальнорайонні програми”
  • доповнити пункт 1 даного проекту рішення підпунктом 1.2 „Викласти додаток 1 до Програми розвитку місцевого самоврядування Сокальського району на 2016 рік в новій редакції, що додається”
  • доповнити пункт 2 проект рішення Сокальської районної ради Львівської області „Про внесення змін в Програму розвитку місцевого самоврядування Сокальського району на 2016 рік” наступним змістом –  „Керуючись п. 16 ч. 1 ст. 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи висновки постійних депутатських комісій районної ради, Сокальська районна рада Львівської області,-  … доповнити пунктом наступного змісту: 2. Внести зміни в програму медичного забезпечення демобілізованих учасників АТО та членів сімей загиблих військовослужбовців під час АТО на сході України, а також поранених в ході Революції Гідності КЗСРРЛО „Сокальська ЦРЛ” на 2016 – 2019 рр., затверджену рішенням Сокальської районної ради Львівської області № 76 від 31.03.2016р. наступного змісту: 2.1. Викласти додаток 1 до програми медичного забезпечення демобілізованих учасників АТО та членів сімей загиблих військовослужбовців під час АТО на сході України, а також поранених в ході Революції Гідності КЗСРРЛО „Сокальська ЦРЛ” на 2016 – 2019 рр. в новій редакції, що додається. ”
  • доповнити пунктом 3 проект рішення Сокальської районної ради Львівської області „Про внесення змін в Програму розвитку місцевого самоврядування Сокальського району на 2016 рік” наступним змістом – „3. Внести зміни в Програму фінансової підтримки громадської організації Сокальської районної асоціації інвалідів, затверджену рішенням Сокальської районної ради Львівської області № 37 від 25.12.2015р. наступного змісту …”
  • доповнити пунктом 4 проект рішення Сокальської районної ради Львівської області „Про внесення змін в Програму розвитку місцевого самоврядування Сокальського району на 2016 рік” наступного змісту – „4. Внести зміни в Програму сприяння матеріально-технічного забезпечення військової частини 2418 (Великомостівський кіно- логічний навчальний центр Державної Прикордонної Служби України), дислокованої на території Сокальського району Львівської області, на 2016 рік, затверджену рішенням Сокальської районної ради Львівської області № 125 від 23.06.2016р. наступного змісту:…”
  • рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про внесення змін до показників районного бюджету Сокальського району на 2016 рік”

 

Голосували: За – одноголосно.

 

Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про внесення змін в Програму розвитку місцевого самоврядування Сокальського району на 2016 рік”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін в Програму підтримки органів виконавчої влади Сокальського району на 2016 рік

        ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я., Ребрина Л.Я.

       ВИРІШИЛИ: Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про внесення змін в Програму підтримки органів виконавчої влади Сокальського району на 2016 рік

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін в районну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт

та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Сокальському районі на 2016-2018 роки.

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

         ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення «Про внесення змін в районну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Сокальському районі на 2016-2018 роки».

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ:  Про внесення змін до Програми соціального захисту окремих категорій

населення Сокальського району на 2016 рік

        ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я., Ребрина Л.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про внесення змін до Програми соціального захисту окремих категорій населення Сокальського району на 2016 рік”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до  Програми  розроблення    містобудівної   документації  у  Сокальському  районі  на  2016-2020 роки

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про  внесення змін до  Програми  розроблення    містобудівної   документації  у  Сокальському  районі  на  2016-2020 роки”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Сокальського району на 2016-2020 роки

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про внесення змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Сокальського району на 2016-2020 роки”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про реорганізацію шляхом перетворення Дитячо-юнацької спортивної школи «Буг» Сокальського району

        ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про реорганізацію шляхом перетворення Дитячо-юнацької спортивної школи «Буг» Сокальського району”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ:  Про надання дозволу на оренду приміщень

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення  „Про надання дозволу на оренду приміщень”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про інформацію про стан законності у Сокальському районі та заходи до її зміцнення впродовж І півріччя 2016 року

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про інформацію про стан законності у Сокальському районі та заходи  до її зміцнення впродовж І півріччя 2016 року

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про внесення змін в структуру виконавчого апарату районної ради

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення   „Про внесення змін в структуру виконавчого апарату районної ради”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про планування діяльності Сокальської районної ради на 2017 рік

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення   „Про планування діяльності Сокальської районної ради на 2017 рік”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження  технічної документації з нормативної грошової  оцінки  земельної  ділянки  площею 18,9303 на території Телязької сільської ради (за межами населеного пункту) сільськогосподарського призначення для продажу права оренди на земельних торгах для ведення товарного сільськогосподарського виробництва

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про затвердження  технічної документації з нормативної грошової  оцінки  земельної  ділянки  площею 18,9303 на території Телязької сільської ради (за межами населеного пункту) сільськогосподарського призначення для продажу права оренди на земельних торгах для ведення товарного сільськогосподарського виробництва”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки  земельної ділянки сільськогосподарського призначення ТзОВ «Молочні ріки»

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення   „Про затвердження  технічної документації з нормативної грошової оцінки  земельної ділянки сільськогосподарського призначення ТзОВ „Молочні ріки””

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) межі села Сілець

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я., Ребрина Л.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про затвердження  проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) межі села Сілець”

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки  земельних ділянок сільськогосподарського призначення

         ВИСТУПИЛИ: Ходор С. П

ВИРІШИЛИ:  Звернутись в правоохоронні та фіскальні органи щодо надання в оренду вказаних земельних ділянок, сплати ТзОВ „Стенятинське” податків і обов’язкових платежів та рекомендувати Сокальській районній раді створити тимчасову контрольну депутатську комісію з розгляду даного питання.

Голосували: За – одноголосно.

 

20 .  СЛУХАЛИ: Про затвердження  нормативної грошової оцінки  земельних  ділянок  несільськогосподарського призначення ТзОВ «Сокальський вітропарк»

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я., Ребрина Л.Я.

ВИРІШИЛИ:  Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення   „Про затвердження  нормативної грошової оцінки  земельних  ділянок  несільськогосподарського призначення ТзОВ „Сокальський вітропарк””

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження Програми забезпечення збереження архітектурної пам’ятки місцевого значення та безпеки працівників, охорони приміщення та якісного, своєчасного і безперебійного обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів Сокальського району на 2016 рік

         ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я., Ребрина Л.Я.

ВИРІШИЛИ:  Виключити дане питання з розгляду сесії районної ради.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1.    СЛУХАЛИ: Про погодження створення Двірцівської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини

            ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ: Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення „Про погодження створення Двірцівської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини ” на другому пленарному засіданні.

Голосували: За – одноголосно.

 

  1. СЛУХАЛИ: Про затвердження нової редакції Статуту Комунального закладу Сокальської районної ради Львівської області «Сокальська центральна районна лікарня»

            ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ: Рекомендувати сесії районної ради розглянути проект рішення  „Про затвердження нової редакції Статуту Комунального закладу Сокальської районної ради Львівської області «Сокальська центральна районна лікарня»” на другому пленарному засіданні.

Голосували: За – одноголосно.

  

  1. СЛУХАЛИ:  Ознайомлення з листами  та зверненнями.

            ВИСТУПИЛИ: Притулко В.Я.

ВИРІШИЛИ:

  • лист Сокальського районного суду Львівської області від 27.10.2016р. № 02.03/94/2016 щодо списку народних засідателів – взяти до відома і винести на розгляд наступної чергової сесії районної ради.

 

  • лист Державної судової адміністрації України в Львівській області від21.10.2016р. № 04/2183/16 щодо формування та затвердження списку присяжних для Сокальського районного суду Львівської області – взяти до відома і винести на розгляд наступної чергової сесії районної ради.

 

  • лист Кінологічного навчального центру Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України від 18.10.2016р. № 11/3305 щодо внесення змін в рішення X сесії VII скликання Сокальської районної ради від 08.10.2016р. № 146 „Про внесення змін до показників районного бюджету Сокальського району на 2016 рік” (замість слів „на придбання металочерепиці” зазначити „на придбання покрівельного матеріалу, метало пластикових виробів та інших супутніх будівельних матеріалів” – рекомендувати сесії районної ради внести запропоновані зміни в рішення X сесії VII скликання Сокальської районної ради від 08.10.2016р. № 146 „Про внесення змін до показників районного бюджету Сокальського району на 2016 рік”.

 

  • лист Сокальського відділення поліції Червоноградського відділу поліції ГУНП у Львівській області від 29.09.2016р. № 4339/65/02/13-2016 щодо встановлення постійного відеоспостереження із записом та нічною зйомкою на виїздах з м. Сокаль – взяти надану інформацію до відома та рекомендувати Сокальському відділенню поліції Червоноградського відділу поліції ГУНП у Львівській області подати на розгляд сесії програму по даному питанню.

 

  • лист-звернення працівників Княжівської ЗШ І – ІІІ ст. щодо виступу депутата Сокальської районної ради Плетінки Є. Я. на сесії районної ради 23 червня 2016 року – рекомендувати депутату районної ради Плетінці Є.Я. довести викладені нею на сесії районної ради факти тиску адміністрації щодо виходу працівників Княжівської ЗШ І – ІІІ ст. з профспілки.

 

  • проект рішення Сокальської районної ради щодо розміщення технологічних та інфраструктурних комплексів проекту „Високотехнологічний комплекс виробництва моторного палива з вугілля” – рекомендувати сесії районної ради включити дане питання в порядок  та розглянути його.

 

  • заява Франківа  В. Я. від 31.10.2016р. щодо повторного розгляду на комісії питання наведення ладу з проведенням прокурорського нагляду, розслідування і виконання рішень судів співробітниками підвідомчих їх підрозділів  –  рекомендувати включити до порядку денного сесії районної ради питання щодо розгляду заяви Франківа В. Я.

 

Голосували: За – одноголосно.

 

 

 

Голова постійної комісії                                                                               Віктор Притулко

Секретар постійної комісії                                                                          Ярослав Гаврилів