Програма «Дороги Сокальщини на 2018-2020 роки»

 Затверджено Р І Ш Е Н Н Я №525 від 11 травня 2018 року

Затверджено

Голова Сокальської районної державної адміністрації

 

______________ Р.Н.ТОКАЙ

 

«__» __________ 2018 р.

МП

 

 

 

Затверджено

Рішенням   сесії  Сокальської  районної ради  Львівської області

№_____ від «_____»_______20__ р

Голова Сокальської районної ради

 

________________ М.М.ПАСЬКО

«__» __________ 2018 р.

МП

 

 

ПРОГРАМА

«Дороги Сокальщини на 2018-2020 роки»

 2018 рік

Погоджено

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій Сокальської районної ради

_____________ Пограничний В.І.

«__» __________ 20__ року

  Погоджено

Голова постійної комісії  з питань промисловості, інфраструктури, комунального майна та підприємництва  Сокальської районної ради

_______________Солодяк О.М.

«__» __________ 20__ року

 

 
   Погоджено

Начальник відділу житлово-комунального господарства, цільових програм та розвитку інфраструктури Сокальської районної державної адміністрації

_____________ С.П.Шевчук

«__» ________ 20__ року

 

  Погоджено

Начальник фінансового управління Сокальської районної державної адміністрації

 

________________ Г.С.Леонова

«__» ________ 20__ року

 

 

 

   

 

     

м.Сокаль
2018 рік

 

 

ПРОГРАМА

«Дороги Сокальщини на 2018-2020 роки»

 

 

ПРОГРАМА

 «Дороги Сокальщини  на 2018-2020 роки» (далі – Програма)

1.Визначення проблеми

Ця Програма розроблена відповідно до Законів України „Про автомобільні дороги”, „Про дорожній рух”, „Про транспорт”, „Про автомобільний транспорт”, “Про місцеве самоврядування в Україні”; „Про  джерела  фінансування  дорожнього господарства  України”, та враховує ситуацію на дорогах, яка склалася у Сокальському районі.

Площа Сокальського району становить 1537 кв. км., яку пересікають автодороги загального та комунального значення.  Мережа автомобільних доріг загального користування становить 517,3 км, з них: – державного значення -100,4 км, – обласного значення – 120,4 км, – місцевого –296,5 км.

Дороги  державного значення знаходяться на балансі та в підпорядкуванні Служби автомобільних доріг у Львівській області. Відповідно до розпорядження Львівської ОДА від 08 грудня 2017 року №1214/0/5-17, дороги обласного та місцевого значення Сокальського району передано на баланс департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА з 01.01.2018р.

Мережа автомобільних доріг комунального значення Сокальського району становить 432,48 км, які діляться по дорожньому покриттю (згідно державного класифікатора) на: – грунтові -191,01км; – асфальтно-бетонні -122,51 км; – біле шосе – 75,28 км; – асфальтні- 32,44 км; – бруківка -7,37 км; – цементно-бетонні – 3,87 км.

Сьогодні є незадовільним експлуатаційний стан більшості доріг місцевого значення і доріг комунальної власності, особливо в сільській місцевості, з причин недофінансування на проведення капітальних і поточних ремонтних робіт. Практично половина з них уражена ямковістю, а окремі ділянки сільських доріг є аварійно небезпечними.

Такий стан автомобільних доріг загального користування місцевого значення гальмує соціально-економічний розвиток району, негативно впливає на розвиток цілих галузей, створює соціальну напругу.

Критеріями стратегії розвитку автомобільних доріг району до 2020 року, враховуючи їх незадовільний експлуатаційний стан є:

– збереження мережі автомобільних доріг;

– забезпечення ефективного функціонування і безпеки дорожнього руху;

– забезпечення транспортної доступності центр-периферія;

– реконструкція і розбудова мережі автомобільних доріг з врахуванням соціально-економічного і адміністративно-територіального розвитку району;

– впровадження новітніх систем організації будівництва, реконструкції, ремонтів та експлуатаційного утримання автомобільних доріг на засадах вільної конкуренції приватних та державних підрядників, створення ринку відповідних робіт та послуг на умовах довгострокових контрактів.

Обсяги фінансування з державного і місцевого бюджетів упродовж останніх років не забезпечували нормативних термінів проведення ремонтних робіт автомобільних доріг.

Тому, фінансовий ресурс на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах передбачається в районному бюджеті за рахунок коштів районного бюджету та  інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

  1. Мета Програми

Зважаючи на незадовільний техніко-експлуатаційний стан більшості автомобільних доріг, основною метою Програми є збереження у 2018-2020 роках існуючої мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення,  вулиць і доріг комунальної власності та забезпечення  задовільних умов руху автотранспорту й безпеки дорожнього руху.

Підвищення ролі місцевих громад у плануванні ремонтних робіт на дорогах загального користування місцевого значення, комунальних дорогах населених пунктів, контроль за ефективністю використаних коштів та якістю робіт.

3.Фінансування Програми, координація, контроль та порядок виконання Програми

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів районного бюджету  та  інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Обсяги фінансових ресурсів на реалізацію Програми, у разі потреби, протягом року можуть уточнюватися.

Відповідальним виконавцем  є районна державна адміністрація у частині складання Програми.

Відповідальним виконавцем у частині забезпечення робіт із будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг загального користування місцевого значення, а також ремонту доріг і вулиць комунальної власності є їх балансоутримувачі.

Визначеними пріоритетами щодо проведення ремонтних робіт на дорогах району встановлено першість для доріг обласного значення.

Порядок фінансування таких робіт передбачає перерахування  субвенції обласному бюджету, міським, сільським, селищному бюджетам, або перерахування коштів балансоутримувачу як замовнику виконання робіт.

Головним розпорядником коштів за субвенцією місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення визначити фінансове управління Сокальської районної  державної адміністрації.

Розподіл субвенції місцевим радам здійснюється на підставі визначених пріоритетів у додатку до Програми шляхом видання Розпорядження голови Сокальської районної державної адміністрації за погодженням з комісією з питань бюджету, соціально-економічного розвитку  та  інвестицій та головою Сокальської районної ради Львівської області.

Реалізація заходів Програми на галузевих рівнях здійснюватиметься на підставі угод між районним та обласним бюджетами, та органів місцевого самоврядування з відповідними підприємствами, установами та організаціями.

Відповідальність за реалізацію Програми  в частині моніторингу за ходом виконання і дотримання графіку робіт покладається на районну державну адміністрацію.

Визначення виконавців робіт на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг загального користування  місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах і укладення з ними відповідних договорів здійснюються замовниками робіт відповідно до вимог чинного законодавства.

Складання і подання фінансової звітності про використання коштів здійснюється в установленому законодавством порядку. Контроль за цільовим та ефективним використанням коштів покладається на головних розпорядників коштів,  замовників та виконавців робіт.

  1. Виконання Програми забезпечить:

-збереження існуючої мережі доріг загального користування місцевого значення та комунальних доріг від руйнування; своєчасне виконання ямкового ремонту та виконання заходів з безпеки дорожнього руху;

-ліквідацію незадовільних умов руху автотранспорту, у тому числі маршрутів загального користування, на аварійних ділянках доріг  місцевого значення шляхом проведення на них ремонтних робіт;

-покращення транспортного, пішохідного зв’язку та безпеки дорожнього руху;

-покращення експлуатаційного стану доріг і вулиць комунальної власності;

-проведення ремонтних робіт на об’єктах доріг комунальної власності, віднесених до інфраструктурного розвитку територій;ефективне використання наявних коштів та підвищення якості робіт, що виконуються, у тому числі шляхом упровадження нових матеріалів та технологій

  1. Фінансування Програми спрямоване на реалізацію наступних заходів:

– проведення робіт із будівництва, реконструкції та ремонту доріг загального користування місцевого значення, які проходять по території Сокальського району;

– утримання доріг загального користування  місцевого значення, які проходять по території Сокальського району;

– проведення робіт по ремонту доріг і вулиць комунальної власності місцевих рад Сокальського району.

 

ПАСПОРТ

 Програми «Дороги Сокальщини на 2018-2020 роки»

на 2018 рік

  1. Ініціатор розроблення програми – Сокальська районна державна                              адміністрація.
  2. Дата, номер документа про затвердження Програми –
  3. Розробник Програми – Сокальська районна державна адміністрація.
  4. Співрозробники Програми __________________________________.
  5. Відповідальний виконавець Програми – підрядні організації, місцеві ради району, Служба автомобільних доріг у Львівській області, департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку облдержадміністрації.
  6. Учасники Програми –  підрядні  організації,  місцеві  ради     району, департамент  дорожнього господарства транспорту та зв’язку облдержадміністрації, Сокальська районна державна адміністрація, фінансове управління Сокальської райдержадміністрації, органи місцевого самоврядування, Служба автомобільних доріг у Львівській області.
  7. Термін реалізації Програми – 2018- 2020 роки

7.1 Етапи виконання програми

(для довгострокових програм)_______________________________.

  1. Загальний обсяги фінансових ресурсів,

необхідних для реалізації

програми, всього –13 900,0 тис.грн. на 2018 рік.

               в тому числі

  • Коштів районного бюджету –13 900,0 тис.грн. на 2018 рік

                коштів інших джерел (вказати)_______________________________.

 

Керівник установи-

головного розпорядника коштів     ______________________ Р.Н.Токай

 

 

 Додаток 1 до Програми «Дороги

 Сокальщини на 2018-2020 роки»

Перелік доріг загального користування місцевого значення у населених пунктах, які пропонуються для здійснення  будівництва, реконструкції та ремонту

 

№ п/п Код дороги Назва дороги пріоритетність
1 О140601 Рава-Руська – Гайок  
2 О141602 Сокаль- Стоянів 2
3 О141603 Сокаль – Бояничі 3
4 О141604 Червоноград– Перетоки 4
5 О141605 Белз – Великі Мости  
6 О141606 КПП «Варяж»-Бояничі  
7 О 141607 Сокаль-Червоноград 1
8 С141601 Угнів-Домашів  
9 С141602 Белз-Ванів-Острів  
10 С141603 Хоробрів-Опільсько  
11 С141604 Комарів-Переспа  
12 С141605 Ільковичі-Копитів  
13 С141606 Скоморохи-Роятин  
14 С141607 Тартаків-Княже  
15 С141608 Спасів-Смиків-Княже  
16 С141609 Іваничі-Перетоки  
17 С141610 Ульвівок-Забужжя  
18 С141611 Шарпанці-Тартаків  
19 С141612 Варяж-Белз  
20 С141614 (Варяж-Белз)-Себечів-Муроване  
21 С141613 Стаївка-Пристань  
22 С141615 Сілець-Соснівка  
23 С141616 (Ковель-Жовква)-Межиріччя  
24 С141617 (Броди-Червоноград)-Волсвин  
25 С141618 Тяглів-Домашів-Діброва  
26 С141619 Піддубне-(Червоноград-Рава-Руська)  
27 С141620 Заставне-(Червоноград-Рава-Руська)  
28 С141621 Заболоття-(Червоноград-Рава-Руська)  
29 С141622 Низи-(Белз-Великі Мости)  
30 С141623 Перемисловичі-Цеблів  
31 С141624 (Варяж-Белз)-Лешків  
32 С141625 Угринів-Старгород  
33 С141626 Пісочне-Шихтарі  
34 С141627 Ниновичі-Хоробрів  
35 С141628 Великі Мости-Борове  
36 С141629 Гута-Савчин  
37 С141630 Борятин-Добрячин  
38 С141631 Трудолюбівка-Теляж  
39 С141632 Забужжя-(Сокаль-Червоноград)  
40 С141633 Музей Лопатіна-Скоморохи  
41 С141634 Ромош-(Сокаль-Перетоки)  
42 С141635 (Шарпанці-Тартаків)-Борки  
43 С141636 Тудорковичі-Войславичі  
44 С141637 Нісмичі-Лубнівка  
45 С141638 Свитазів-Равщина  
46 С141639 Гатківка-Савчин  
47 С141640 Лещатів-Залижня  
48 С141641 Матів-Смиків  
49 С141642 Жвирка-Завишень  
50 С141643 Тартаків-Романівка  
51 С141644 Вербове-Жужеляни  
52 С141645 Княже-Фусів  
53 С141646 (Борятин-Добрячин)-Рудка  
54 С141647 (Комарів-Переспа)-Волиця  
55 С141648 Жовтневе-Белз  
56 С141649 (Червоноград-Рава-Руська)-Хлівчани  
57 С141650 (Белз-Великі Мости)-Куличків  
58 С141651 Піддовге (Рава-Руська-Гайок)  
59 С141652 Бутини-Шишаки  
60 С141653 Двірці-Заріка  
61 С141654 Реклинець-Стремінь  
62 С141655 (Сокаль-Червоноград) – Жвирка 5
63 С141656 Лучиці-Ганівка  
64 С141657 Тартаків – Копитів  

 

 

Заступник голови районної ради                          Василь Бойко

 

Додаток 2

                                                                                                                                                       до Програми «Дороги Сокальщини на 2018 -2020роки»

 

Показники обсягів фінансових витрат, необхідні для виконання Програми в цілому

та за роками з визначенням джерел фінансування *

 

Програма «Дороги Сокальщини на 2018 -2020роки»

тис. грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми 2018 рік 2019 рік 2020 рік 20 __ рік Усього витрат на виконання програми
Усього,          
у тому числі          
обласний бюджет          
районний  бюджет** 13 900,0        
бюджети сіл, селищ, міст районного підпорядкування**          
кошти небюджетних джерел**          

 

Заступник голови районної ради                                                           Василь Бойко

 

 

Додаток 3

до Програми «Дороги Сокальщини на 2018 -2020 роки»

 

Перелік напрямів, завдань, заходів і результативних показників районної (бюджетної) цільової програми*

Програма «Дороги Сокальщини на 2018 -2020роки»

 

№ з/п Назва завдання Перелік заходів завдання Показники виконання заходу, один. виміру Виконавець заходу, показника Фінансування Очікуваний результат
Джерела** Обсяги, тис. грн.
2018 рік
1. Завдання: Проведення ремонту автомобільних доріг загального користування,  дороги:

О141604 Червоноград-Перетоки;

О141602 Сокаль-Стоянів;

С141605 Ільковичі – Копитів;

О141606 КПП «Варяж»-Бояничі;

С141606 Скоморохи-Роятин;

С141617 (Броди-Червоноград)-Волсвин;

С141602 Белз-Ванів-Острів;

С141614 (Варяж-Белз) Себечів-Муроване

С141610 Ульвівок-Забужжя;

С 141604 Комарів-Переспа

С141601Угнів – Домашів

Заходи: будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування затрат: 13900,0 тис. грн. Підрядні організації, департамент  дорожнього господарства транспорту та зв’язку облдержадміністрації, Сокальська районна державна адміністрація, фінансове управління Сокальської райдержадміністрації, органи місцевого самоврядування, Служба автомобільних доріг у Львівській області. районний бюджет 13900,0

 

 

 

 

 

 

 

Покращення стану дорожнього полотна перелічених доріг загального користування
продукту: проведено ремонтних робіт по відновленню дорожнього покриття на дорогах загального користування протяжністю 3,97 км.
ефективності: середні витрати на 1 км. погонний (при ширині дорожнього покриття 7 м.) 3500,0 тис.грн    

 

 

 

якості: покращення стану дорожнього полотна    

 

Усього на етап або на програму: районний бюджет 13 900,0  

 

  

Заступник голови районної ради                                                                           Василь Бойко