Лютий 18 2019 0Комент.

В Сокальській районній раді пройшла нарада із директорами шкіл Сокаля

18 лютого голова Сокальської районної ради Микола Пасько провів нараду щодо формування мережі навчальних закладів та визначення рівня наповнюваності перших класів у 2019 навчальному році. У засіданні взяли участь заступник голови райради Василь Бойко, керуюча справами Любов Ребрина, головний спеціаліст організаційно-юридичного відділу Юлія Кулик, керівник КУ «Центр з обслуговування закладів освіти Сокальського району» Микола Мисак, а також директори всіх шкіл міста Сокаль.

Юлія Кулик зробила аналіз списків дітей, які цього року підуть в перший клас. Як було встановлено, деякі прізвища дублюються, тобто батьки написали заяви в дві або і три школи одночасно, при цьому вказавши різні адреси проживання.

Присутні директори повідомили, скільки перших класів у них було набрано минулого року і скільки планується у 2019. В більшості шкіл ситуація збалансована і немає потреби у додаткових штатних одиницях, натомість Сокальській ліцей №1 запланував набрати два класи і потребує дві ставки педпрацівників.

Як зазначила Любов Ребрина, за кожним навчальним закладом Сокаля закріплена певна територія. Це відбувається на вимогу нового законодавства про освіту, де кожна школа має територію обслуговування, з якої до першого класу мають зараховувати дітей першочергово. Батьки також можуть віддати дитину у школу, яка не закріплена за їх вулицею, за наявності там вільних місць.

Микола Пасько наголосив на необхідності збереження існуючої мережі навчальних закладів, не збільшуючи кількість штатів педагогічних працівників. Адже, на жаль, дітей, які йдуть до першого класу щороку стає менше. В іншому випадку освітньої субвенції може не вистачити, щоб виконати гарантовані законодавством України в повному обсязі виплати вчителям.

Очільник райради дав доручення керівнику «Центру з обслуговування закладів освіти» спільно з директорами шкіл Сокаля вивчити питання із наповненістю перших класів у 2019 році, враховуючи територіальну приналежність дітей до навчального закладу і в межах існуючого штатного розпису.