Сокальська МАН відзначила 15 років

У п’ятницю, 17 травня Сокальська Мала академія наук святкувала 15 річницю з дня заснування, а також завершення навчального року. Урочистості пройшли в Сокальському районному Народному домі. Ювілей начального закладу зібрав дуже багато гостей, друзів та партнерів, які спільно створювали всі умови для навчання та розвитку обдарованих дітей.

Першим привітав та благословив усіх присутніх отець Ярослав Валюх. Директор Сокальської МАН Світлана Мусій коротко нагадала присутнім історію створення навчального закладу, яка починається з 18 березня 2004 року. Саме того дня, на ХІ сесії районної ради IV скликання, було прийнято рішення про створення Малої академії наук учнівської молоді, як окремого закладу позашкільної освіти. 14 травня 2004р. відбулося урочисте відкриття Сокальської МАН. З особливо теплими словами Світлана Мусій згадала першого директора Івана Григоровича Каспрука, який відійшов у вічність. Загалом, за 15 років МАН стала візитною карткою Сокальщини, дістала визнання громади, налагодила тісні взаємозв’язки з різними установами та організаціями.

Привітати академію наук із 15-річчям прийшли: заступник голови Сокальської районної ради Василь Бойко, начальник відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігії Сокальської райдержадміністрації Руслана Антонюк, почесний громадянин Сокаля, президент благодійного фонду «Майбутнє України. Сокальщина» Юліан Лукомський, голова районної організації «Союз Українок» Ірина Мандрик тощо.

Василь Бойко, від імені голови Сокальської районної ради та депутатського корпусу, привітав колектив та учнів Малої академії та пообіцяв всіляку підтримку навчальному закладу з боку райради: «В Сокальськой Малій академії наук вчаться найталановитіші діти нашого району. Депутати районної ради, розуміючи це, завжди допомагають освітній установі. У 2019 році було виділено додатково 133, 275 тис.грн  для ремонту приміщення. Ми розуміємо, що ці діти – це найкращє майбутнє нашої держави і тому, Ви можете розраховувати на нашу підтримку».

В ході урочистостей відбулось нагородження найкращих викладачів і слухачів МАН: переможців та призерів обласних предметних турнірів, переможців та призерів районного, обласного та всеукраїнського конкурсу – захисту науково – дослідницьких робіт.

     

Відеосюжет про урочистості Сокальської МАН