Червень 04 2019 0Комент.

У Великомостівському Кінологічно навчальному центрі 303 юнаки склали військову присягу

1 червня у Великомостівському Кінологічному навчальному центрі пройшли урочистості з нагоди 74-ої річниці заснування центру та складання військової присяги на вірність українському народові. Розділити радісну мить та підтримати своїх синів приїхали батьки і рідні юнаків. Також привітали персонал центру і строковиків духовенство, керівництво адміністрації Державної прикордонної служби України, Західного регіонального управління, ветерани-прикордонники і представники влади Сокальського району.

Урочистості розпочалися Гімном України. Після внесення бойового прапора в урочистій обстановці бійці присягнули ніколи не зрадити українському народові!

   

До слова запросили єпископа Сокальсько-Жовківський Української Греко-Католицької Церкви Михайла Колтуна. Він благословив їх на добро та наголосив на обов’язку кожного захисника Вітчизни перед своїм народом, адже вони тепер відповідальні за життя своє, своїх побратимів та кожного українця. Директор департаменту особового складу генерал-майор Микола Маланчій запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять 70 прикордонників, які ціною власного життя виконали присягу, захищаючи східні кордони нашої держави.

Привітали юнаків з прийняттям військової присяги, а весь персонал центру з новим поповненням та річницею військової частини  голова Львівської облради Олександр Ганущин  та заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, голови Сокальської районної ради Микола Пасько та Сокальської райдержадміністрації Андрій Дяченко. Кращим з особового складу вручили грамоти та подяки.

Звертаючись до військовослужбовців голова Сокальської районної ради Микола Пасько зазначив, що не вперше бере участь у такій урочистій події, але кожен раз хвилюється не менше за призовників і наголосив: «Військова присяга – це як день народження, бо присягу приймають один раз і на все життя. Де б ви не були, як би не складались ваші життєві стежки, але цей момент ви будете пам’ятати назавжди. Бо сьогодні по особливому актуально звучать слова присяги «Ніколи не зраджувати Українському народові». З цими словами ви повинні пройти все своє життя, ці слова повинні бути у вас в серці і всі важливі життєві рішення, які ви будете приймати згодом ви повинні робити оглядаючись на сьогоднішній день».

Урочиста частина завершилася гімном України, виносом бойового прапора та урочистим маршем військовослужбовців під звуки оркестру.