Серпень 02 2019 0Комент.

Триває підготовка до проведення фестивалю “ГутаFEST” та Днів Добросусідства

1 серпня голова Сокальської районної ради Микола Пасько та голова Сокальської райдержадміністрації Андрій Дяченко провели засідання оргкомітету щодо організації на наших теренах у серпні 2019 року міжнародного фестивалю кухні «ГутаFEST» та українсько-польських Днів Добросусідства.

В засіданні взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Віра Левандовська, начальник відділу з питань культури, охорони культурної спадщини, туризму та релігії Руслана Антонюк, виконавчий директор Асоціації рад Сокальщини Віктор Притулко, Савчинський сільський голова Василь Калька, Корчівський сільський голова Галина Сідельник, представники служб району та структурних підрозділів РДА.

Присутні обговорили організаційні питання, які виникають під час підготовки до міжнародних урочистостей.

Фестиваль міжнародної кухні «ГутаFEST» відбудеться 19 серпня. На ньому делегації з Польщі, а також представники місцевих рад району, представлятимуть свої кулінарні шедеври. Також запрошені і партнери Сокальської районної ради з Республіки Білорусь. Гостей очікують козацькі забави, майстер – класи та концертна програма.

28 серпня на території розділеного державними кордонами польського села Корчмин та українського Стаївка пройдуть Європейські Дні Добросусідства. В рамках святкування заплановане урочисте відкриття кордону, зустріч учасників з польської та української сторони, Служба Божа за участю представників українських та польських релігійних спільнот, освячення води, вітання духовенства, керівництва області і району, представників місцевого самоврядування Республіки Польща, виставка народного мистецтва, концертна програма.