Грудень 04 2019 0Комент.

Сокальська районна рада – серед переможців конкурсу “Кращі практики місцевого самоврядування”

4 грудня, в Києві, підбили підсумки всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування 2019», який проводиться Міністерством розвитку громад та територій у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні». Серед 30 переможців є Сокальська районна рада, яка отримала «Спеціальну відзнаку» за практику «Електронний інвестиційний сервіс інструмент підвищення інвестиційної привабливості регіону» в номінації «Заходи та рішення органів місцевого самоврядування, спрямовані на ріст доходів місцевого бюджету».

Відповідний диплом вручили в Києві голові Сокальської районної ради Миколі Паську. На своїй сторінці у мережі Facebook очільник райради написав: «Електронний сервіс Сокальської районної ради “Інвестуй в Сокальщину” заслужив на відзнаку Міністерства розвитку та територій України! Це – результат роботи нашої команди, черговий крок до будівництва успішної громади Сокальщини! Дякую депутатському корпусу районної ради за прийняті вірні рішення, Віктору Притулку за роботу над сервісом, головам місцевих рад Сокальщини за наповнення ресурсу! Разом до спільних перемог!»

Додамо, що даний конкурс проводиться вже кілька років поспіль  для поширення кращих практик органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку. Цьогорічне суперництво здійснювалось за трьома темами: «Заходи та рішення органів місцевого самоврядування, спрямовані на ріст доходів місцевого бюджету», «Розвиток, заснований на особливостях регіонів та громад» та «Практики залучення молоді до місцевого економічного розвитку».

Сокальська районна рада подала на розгляд комісії практику про  інтерактивну карту Сокальського району «Інвестуй в Сокальщину», створену у 2019 році за ініціативи Сокальської районної ради. Для розробки карти районні депутати на сесії підтримали рішення про виділення коштів із районного бюджету у сумі, 94 тис. грн.. Електронний ресурс дозволяє комплексно оцінити весь інвестиційний потенціал Сокальського району і надає інвестору максимальне уявлення про об’єкт інвестування: його місце розташування, площу, детальний опис, форму власності або користування, цільове та функціональне призначення, підведення інженерних комунікацій.

Загалом цього року зі 136 практик органів місцевого самоврядування конкурсна комісія обрала 30 переможців.

Ознаймитись із електронним сервісом “Інвестуй в Сокальщину”можно тут.