Лютий 12 2020 0Комент.

Голова Сокальської районної ради зустрівся із батьківським комітетом та колективом Сокальського ліцею №1

11 лютого голова Сокальської районної ради Микола Пасько, начальник відділу освіти Сокальської райдержадміністрації Руслана Антонюк, керівник “Центру з обслуговування закладів освіти” (ЦОЗО) Микола Мисак взяли участь у проведенні загальношкільних батьківських зборів у Сокальському ліцеї №1 імені Олега Романіва. Мета зустрічі – обговорення подальших стратегічних планів розвитку школи та розгляд проблемних питань, які турбують вчителів чи батьків. Зокрема йшлось про оновлення матеріально-технічної бази школи, ремонт старих приміщень майстерні, де планують облаштувати класи для проведення уроків хореографії, основ здоров’я, захисту Вітчизни та образотворчого мистецтва.

Голова Сокальської районної ради Миола Пасько  зауважив, що такі зустрічі потрібні для того, аби налагодити діалог між владою та батьками:  «Я б хотів мати зворотній зв’язок із тими людьми, які користуються послугами освіти. Це потрібно для того, аби формувати завдання та цілі для засновника – районної ради та ЦОЗО».

Очільник райради повідомив, що за два останні роки у ліцеї №1 було суттєво оновлено матеріально-технічну базу. Зокрема по програмі Нова Українська Школа (закупівля меблів, дидактики, комп’ютерної техніки) для першого класу було використано 83 тис. 265 грн. із районного бюджету. На закупівлю комп’ютерної техніки виділялось 18 тис. 511 грн. Поточні ремонти у 2018 році обійшлись у 16 тис. 40 грн., придбання шкільних дошок – 2 тис 500 грн. Загалом по школі за 2018 рік було використано 121 тис 43 грн.

У 2019 році Сокальській ліцей отримав фінансування з бюджетів різних рівнів у сумі –  1 млн. 394 тис. грн.. З них: співфінансування НУШ – 89 тис 472 грн, придбання обладнання та інвентарю – 401 тис 24 грн, заробітна плата (преміювання педпрацівників) – 89 тис 94 грн, закупівля меблів 12 тис 60 грн. За 2019 рік було виділено кошти на поточні ремонти (встановлення пандусу в школі та ремонт гардеробу) – 118 тис 60 грн.

Голова також торкнувся і проблемної для Сокальського ліцею №1 теми: можливості  проведення ремонту майстерні школи. Адже, як раніше повідомляла директор закладу Любов Омеляш, навчальний заклад потребує додаткових класів для уроків хореографії, основ здоров’я,  захисту Вітчизни та образотворчого мистецтва.  В будівлі майстерні є вільні класи, які дають можливість проводити ці заняття, але вони потребують ремонту. Зокрема, щоб створити комфортні умови для перебування школярів, необхідно облаштувати покрівлю, стелю,  туалети тощо. Також необхідно впорядкувати і прилеглу територію.

Керівник ЦОЗО Микола Мисак підкреслив, що питання ремонту майстерні є пріоритетним. В першу чергу планується відремонтувати покрівлю приміщення.

Опісля, зустріч перейшла у формат питання-відповідь, проте присутніх цікавили не лише освітні питання. Зокрема йшлось про адміністративно-територіальну реформу, створення об’єднаних територіальних громад, а також про правила прийому дітей у перші класи, переваги та ризики приєднання Соснівки до Сокальського району. На завершення присутні ознайомились із новими електронними сервісами Сокальщини.