Про внесення змін до Регламенту Сокальської районної ради Львівської області VІI скликання

СОКАЛЬСЬКА  РАЙОННА  РАДА

ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

L   сесія _VІІ__скликання

Р І Ш Е Н Н Я

    __ _________2020 року                                                          м. Сокаль

 

Про внесення змін до Регламенту

Сокальської районної ради Львівської області

VІI скликання

 

У зв’язку з встановленням на всій території України карантину згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» із змінами з метою врегулювання питання організації роботи районної ради на період дії карантину в Україні, введення надзвичайного чи воєнного стану в Україні, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Сокальська районна рада Львівської області,-

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести зміни до Регламенту Сокальської районної ради Львівської області VІI скликання, затвердженого рішенням № 14 від 26.11.2015р. наступного змісту:

Доповнити Регламент статтею 50-1 в наступній редакції:

«Особливості організації та проведення засідань постійних комісій районної ради в умовах карантину, надзвичайних ситуацій та/або надзвичайного стану», виклавши її в такій редакції:

«1. В умовах запровадження карантину, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, спричинених спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров’ю значних верств населення та введення такого стану відповідного до законодавства на всій території України або окремих територіях пленарні засідання позачергових сесій районної ради,  засідання постійних депутатських комісій можуть проводитися в режимі відеоконференції/аудіо конференцій (дистанційне засідання), крім питань, що потребують таємного голосування. Технічне забезпечення та організація дистанційних засідань покладається на виконавчий апарат районної ради.

  1. Порядок проведення дистанційних засідань повинен забезпечувати:

– можливість реалізації прав депутатів ради;

– ідентифікацію особи, яка бере участь у засіданні колегіального органу;

– встановлення та фіксацію результатів голосування стосовно кожного питання.

3. До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до районного бюджету, інші питання, щодо проведення профілактичних та протиепідемічних заходів, робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами, процедурні питання.

4. Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів і населення не пізніш як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку доступу депутата до трансляції дистанційного засідання ради. Рішення про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті ради з одночасним направленням цієї інформації та проєктів рішень з супровідними документами на офіційну електронну адресу кожного депутата. Запис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання.

  1. Перед відкриттям пленарного засідання в режимі відеоконференції проводиться реєстрація депутатів, які в режимі відеоконференції приєдналися до участі у пленарному засіданні. Головуючий повідомляє про результати реєстрації депутатів районної ради.

Після завершення голосування всіма депутатами районної ради, які беруть участь у пленарному засіданні в режимі відеоконференції, голова лічильної комісії або визначений лічильною комісією представник з її складу доповідає про результати голосування за проєкт рішення, після чого головуючий оголошує рішення.

Тривалість проведення пленарних засідань відповідно до технічних вимог відеоконференції не більше 4 (чотирьох) годин.

Персональну відповідальність за підключення до відеоконференції несе депутат районної ради.

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань євроінтеграції,  взаємодії з місцевими радами, децентралізації, регламенту,  депутатської етики, законності та взаємодії з ЗМІ.

 

                          Голова районної  ради                                          Микола Пасько