Травень 28 2020 0Комент.

Команда Сокальського ліцею №1 стала учасником Всеукраїнського освітнього проєкту «Відкривай Україну»

27 травня голова Сокальської районної ради Микола Пасько зустрівся із представниками команди «IMPROVEри» Сокальського ліцею №1 імені Олега Романіва (капітан команди Анастасія Сольвар, учениця 9 класу, керівник Галина Матвіїв, заступник директора).  В ході розмови йшлось про участь учнів у Всеукраїнському освітньому проєкті «Відкривай Україну», метою якого є навчити підлітків втілювати свої ідеї та задуми і змінювати цим свої школи, міста та всю Україну. Проєкт намагається поставити питання суспільства та громад вголос, а шукати відповіді беруться команди підлітків 7-11 класів, які організовуються навколо тих проблем, що впадають їм в очі. Головний меседж освітнього проєкту – формувати нову генерацію соціально активної, культурно збагаченої, ініціативної та високорозвиненої молоді! Процес реалізації відбувається на онлайн-платформі, яка містить інтерактивні інструкції, навчальні матеріали, надихаючі історії успіху та багато іншого.

Команда Сокальського ліцею №1 імені Олега Романіва бере участь у такому конкурсі із власним проектом «Сокаль. По той бік сьогодення». В його основі – створення відеороликів про історичні місця Сокаля, а в майбутньому і всієї Сокальщини. Також планується виготовити інформаційний стенд у вигляді карти міста з QR-кодами, які дадуть можливість на гаджетах переглянути ці відео.

Голова Сокальської райради Микола Пасько подякував за активність Сокальській команді «IMPROVEри» та пообіцяв підтримку і сприяння у реалізації  проєкту, який буде поширювати інформацію про рідний край.