Червень 05 2020 0Комент.

Заява щодо виступу на сесії Львівської обласної ради 18 травня 2020 року депутата Сергія Касяна та оприлюднення в інтернет ресурсах неправдивих звинувачень на адресу Сокальської районної ради Львівської області

Заява

щодо виступу на сесії Львівської обласної ради 18 травня 2020 року депутата Сергія Касяна та оприлюднення в інтернет ресурсах неправдивих звинувачень на адресу Сокальської районної ради Львівської області

 

Згідно ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» повноваження депутата місцевої ради, обраного замість того депутата, який вибув, або на повторних виборах, починаються з дня заслуховування на черговому після виборів депутата місцевої ради пленарному засіданні відповідної місцевої ради повідомлення територіальної виборчої комісії про підсумки виборів.  Інформація про підсумки виборів доводиться територіальною виборчою комісією до відома відповідної місцевої ради.

Просимо депутатів обласної ради та журналістів інтернет-видань перед оприлюдненням інформації ознайомитись із основними положеннями нормативно-правових актів щодо виборів депутатів місцевих рад та їх діяльності.

Шановний Сергію Васильовичу!

 Повноваження Грисюка В.І. як депутата Сокальської районної ради не розпочались, бо виборча комісія , на жаль, не виконала вимогу закону. В своєму публічному виступі Ви стверджували про  нібито перешкоджання діяльності Грисюка В.І. з боку керівництва Сокальської районної ради. Але чомусь забули навести хоч один факт такого «перешкоджання». На превеликий жаль, натомість оперуєте вигаданими твердженнями про нібито відмову слухати дане питання на сесії.

Принагідно, хочемо Вам повідомити, що оголошення Грисюка В.І. депутатом відповідно до законодавства належить до повноважень виборчої комісії. Більше того, керівництво Сокальської районної ради вжило всі необхідні заходи, аби відшукати представників виборчої комісії напередодні позачергової сесії та допомогти провести всі необхідні процедури у законний спосіб. Так, 13.05.2020 року, нам вдалося відшукати заступника голови комісії Ростикус Н.І., якій намагались передати офіційний лист про подачу документів. При особистій зустрічі Ростикус Н.І. відмовилась отримувати лист від районної ради. В подальшому ні заступник голови комісії, ні секретар комісії Назар М.С. на телефонні дзвінки не відповідали.

На жаль, правовий нігілізм перекочував з дій виборчої комісії у Ваше депутатське звернення, шановний пане депутат Львівської обласної ради. Сподіваємось, що у майбутньому Ви намагатиметесь вивчити законодавство перед тим, як робитимете гучні заяви з високих трибун.

Додатково зазначаємо, що Ваші маніпуляції щодо захисту інтересів мешканців сіл теж недоречні – від сіл Смиківської сільської ради (округ 32) є обраний депутат Плечінь Ігор Якович, який набрав 151 голос виборців (29,15%) і активно захищає мешканів сіл цієї сільської ради протягом 5 років!!! Тоді як Грисюк Віталій Іванович набрав 92 голоси виборців цієї сільської ради або 17,76%.

У зв’язку із неправдивими звинуваченнями, яке містить ознаки наклепу, щодо  перешкоджання діяльності депутата – пропонуємо у такий же спосіб спростувати Ваші безпідставні звинувачення в адресу керівництва Сокальської районної ради. У протилежному випадку ми змушені будемо звертатись до судових органів для захисту честі та гідності.