Червень 19 2020 0Комент.

Жвирківська загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів отримала новий автобус «Школярик»

19 червня Жвирківська загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів отримала новий автобус «Школярик». Урочисте вручення ключів відбулось на подвір’ї навчального закладу, за участю духовенства, шкільного колективу, голови Сокальської райради Миколи Паська, районного депутата Олега Солодяка та директора Центру з обслуговування закладів освіти Миколи Мисака.

Декан Сокальсько-Жовківської єпархії, настоятель храму святого духа Петро Звір освятив новий автобус, директор Жвирківської школи Ірина Мазурик подякувала за такий подарунок для учнівської громади.

Голова Сокальської районної ради Микола Пасько нагадав, що у 2020 році шкільний автопарк району поповнився 5 новими автобусами марки «ЕТАЛОН». Їх придбали у  межах обласної Програми розвитку освіти Львівщини на умовах співфінансування з державного, обласного та місцевого бюджетів.  Зокрема, з районної казни на ці потреби депутати Сокальської районної ради скерували 2 млн.774 тис.грн. Окрім того, ще один «Школярик» для дітей із особливими потребами Сокальщина отримала у 2019 році, також в рамках обласної Програми. «Коли ми приймали рішення про виділення співфінансування для придбання автобусів, у депутатів були різні думки. Пропонувалось навіть скерувати ці 2 мільйони гривень на дорогу. Проте, за таку суму, ми б могли зробити лише невеличку ділянку. Але завдяки твердій позиції більшості районних обранців, які розуміють гостру потребу в оновленні шкільного автопарку,  було прийнято рішення про співфінансування обласної Програми. Жвирківська загальноосвітня школа першою отримала новий транспортний засіб. Але це не остання приємна подія для шкільної громади. Адже в ході зустрічі із батьками та вчителями селищного навчального закладу, яка відбулась в лютому цього року, ми обговорили гострі проблеми освітньої установи та намітили план дій. Хоча на заваді став карантин – ми будемо виконувати наші домовленості», – додав Микола Пасько

Очільник райради подякував Миколі Мисаку за підготовку необхідної документації для реєстрації транспортного засобу, враховуючи умови карантину. У свою чергу директор Центру з обслуговування закладів освіти, відзначив, що для Сокальської районної ради є пріоритетом забезпечення належного фінансування всіх освітніх закладів. Це дає змогу вирішувати проблемні питання навчальних установ. Зокрема, цього літа в Жвирківській школі  був зроблений ремонт покрівлі. Роботи виконувались за кошти районного бюджету, в сумі 300 тис.грн. Окрім того, селищна освітня установа розпочне новий навчальний рік із оновленою їдальнею. Загалом, згідно з рішенням Міністерства освіти і науки України 6 шкіл Сокальщини зможуть придбати обладнання та зробити ремонти у своїх харчоблоках за кошти державного та районного бюджетів: «Ми разом створюємо належні та комфортні умови для перебування дітей у навчальних закладах Сокальщини», – підсумував Микола Мисак.

Додамо, що новий автобус «Школярик» відповідає всім необхідним стандартам і є безпечними для дітей. Кожне крісло має пасок безпеки, а бортовий комп’ютер обмежує швидкість. Дитина не може самостійно відкрити двері, вони блокуються водієм. В автобусі є 32 місця: 29 для дітей, водія та супроводжуючих.