Липень 30 2020 0Комент.

В Сілецькій загальноосвітній школі роблять реконструкцію покрівлі

29 липня голова Сокальської районної ради Микола Пасько оглянув хід капітального ремонту покрівлі Сілецької школи І-ІІІ ступенів імені Івана Климіва-Легенди. Станом на сьогодні залито армопояс на даху школи. Загальна вартість проєкту, який передбачає заміну покрівлі з пласкої на шатровий на площі 1400 м.кв., становить 1 млн.200 тис. грн.  З них 750 тис.грн. – гроші районного бюджету, а 450 тис.грн. на ремонт покрівлі виділила Сілецька сільська рада. Окрім того, за кошти районної скарбниці був придбаний весь матеріал для ремонтних робіт.

Микола Пасько спільно із директором навчального закладу Галиною Навроцькою, Сілецьким сільським головою Володимиром Саївом та керівником «Центру з обслуговування закладів освіти» (ЦОЗО) Миколою Мисаком, оглянув і шкільні приміщення, які постраждали внаслідок затікання покрівлі. Відтак було вирішено, що ремонт цих об’єктів колектив освітньої установи зробить власними силами. А всі необхідні матеріали їм надасть Центр з обслуговування закладів освіти.

Окрім того, Галина Навроцька повідомила про необхідність проведення ремонту і даху котельні Сілецької школи. Микола Пасько доручив директору ЦОЗО вивчити питання та знайти шляхи вирішення до початку нового навчального року.

Очільник райради також відзначив, що завдяки ефективній управлінській діяльності комунальної установи Сокальської районної ради “Центр з обслуговування закладів освіти” за останні 2 роки була отримана значна економія коштів районного бюджету та освітньої субвенції. Це дозволяє вирішувати гострі проблеми шкіл і готувати їх для передачі в майбутні об’єднанні територіальні громади.

Нагадаємо, що Сілецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Івана Климіва-Легенди веде свою історію з 1976 року. Відповідно, капітального ремонту у школі не було вже понад сорок років, а останні десять років найголовнішою проблемою стало протікання даху. За 44 роки функціонування сільської школи, покрівля будівлі вичерпала свій ресурс. Час від часу її ремонтували, але минулорічні весняні дощі спричинили серйозне руйнування і школу почало затоплювати. У травні 2019 року батьківський комітет зустрівся із головою Сокальською районної ради Миколою Паськом і повідомив про таку проблему. Тоді очільник райради дав доручення керівнику ЦОЗО підготувати проєктно-кошторисну документацію, а на сесії Сокальської районної ради було виділено 750  тис.грн. для ремонту покрівлі.  Відтак, за рахунок співфінансування з районного та сільського бюджетів ця проблема буде вирішена до першого вересня.