Жовтень 14 2020 0Комент.

Вітання з Днем захисника України голови Сокальської районної ради!

14 жовтня, у світлий День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, ми відзначаємо і День захисника України.

Це свято започатковане в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників суверенітету та територіальної цілісності України. Воно воістину всенародне, окроплене кров’ю та освячене вірою. Адже наш народ завжди прагнув до незалежності, давав достойну відсіч загарбникам  і відстоював рідну землю.

Всі ті, хто носить почесне звання захисника Вітчизни уособлюють етапи розвитку нашого славетного війська: ті хто брав участь у визвольних змаганнях, вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, несе сьогодні нелегку військову службу.

Славну когорту мільйонів героїв, загиблих у різні часи за соборність та волю України, вже у двадцять першому столітті поповнили Герої Небесної Сотні та тисячі наших співвітчизників, які загинули за час неоголошеної війни на сході України. Серед них є 26 уродженців Сокальського краю. Зі скорботою схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто пожертвував життям заради Батьківщини, рідного народу. Обов’язок кожного з нас – завжди пам’ятати про цих героїв, котрі віддали життя, захищаючи Україну. Ми також не маємо права забувати про їх осиротілі родини, про тих, хто вижив і потребує нашої з вами уваги, підтримки та допомоги.

Дорогі захисники української держави! Від імені громади Сокальщини дякую Вам за відданість Україні та її народу!  Ви стали спадкоємцями високої слави українського козацтва, героїв визвольних змагань і переможців нацизму. Ваша мужність і патріотизм уже здобули повагу і вдячність жителів України. Сердечно вітаю вас зі святом, яке увібрало в себе багаті та славні традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі. Бажаю Вам незламної волі, надійного родинного тилу, міцного здоров’я, звершення всіх ваших мрій і побажань, високих досягнень на благо рідної держави! Нехай надихає вас у ділах сьогоденних і планах на прийдешнє нетлінна сила Покрови Пресвятої Богородиці.

Слава Україні!

Слава її захисникам!

З повагою,
голова Сокальської районної ради
Микола Пасько, депутатський корпус